Yeni Zelanda Nitelikli Göçmenlik Koşulları ve IELTS puanı

Yeni Zelanda’ya nitelikli göçmen olarak yerleşmek için puanlama sistemine tabi tutuluyorsunuz. Eskiden 140 olan puan limiti yoğun talep yüzünden 160‘a çıkartılmış durumdadır.

Kendi puanlamanızı bu link üzerinden otomatik olarak yapabilirsiniz.

lotr-fiordland
Yüzüklerin Efendisinde gördüğünüz yerlerin tamamı Yeni Zelanda’ya ait.

Başvuru yapabilmek için 55 yaş ve altında olmanız gerekiyor. 20 – 39 yaş arasındaysanız 30 puan, 40 – 44 yaş arasındsaysanız 20 puan, 45 – 49 yaş arasındaysanız 10 puan, 50 – 55 yaş arasındaysanız 5 puan kazanıyorsunuz.

Yeni Zelanda’dan iş teklifi almışsanız ve çalışma süresi, ücreti gibi öğeleri yazılı olarak ispatlayabiliyorsanız 50 puan kazanıyorsunuz.

Eğitim seviyesine bağlı olarak 40, 50 veya 70 puan kazanabilirsiniz. Puanlama, Yeni Zelanda yetkili büro tarafından yapılıyor.

İş tecrübesi puanları: 2 yıl 10 puan, 4 yıl 20 puan, 6 yıl 30 puan, 8 yıl 40 puan 10 ve 10+ yıl 50 puan.

Başvuru yapmak için elde etmeniz gereken mimimum dil puanları: IELTS 6.5, TOEFL iBT 79, PTE Academic 58, FCE 176, Mesleki İngilizce Testi (OET) B seviyesi. Dil becerininiz puanlamaya tabi değil. Sadece başvuru yapabilmek için yukarıdaki skorlardan herhangi birine ulaşma zorunluluğu var.

Partnerinize iş teklifi gelmişse ve ispatlanabiliyorsa 20 puan ve yine partnerizin eğitim seviyesine bağlı olarak 10 ile 20 puan arasında destek alabiliyorsunız.

Vize başvuru sayfası

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.