Writing ve speaking odaklı derslerle max. 30 günde IELTS hazırlık. Detaylı bilgi ve ücretsiz seviye tespit için ulaşın: [+90]+[542]+[733 77 09]
Toplam süre: 2 hafta
Sadece writing ağırlıklı çalışmak isteyenler için en uygun program.
Arada bir de olsa speaking, reading gibi alanlara kısa süreler ayırmaya izin veriyor.
Toplam süre: 3 hafta
Writing ve speaking üzerine bolca çalışmak isteyen kişiler için en ideal program.
Reading ve listening problemi yaşamayanlar için en uygun seneçek.
Toplam süre: 4 hafta
Writing başta olmak üzere her alana yeterli vakit ayırabilmek için en makul seçenek.
Eğitim süresini gerektiği taktirde hızlandırmak mümkün.
Fikir bulmak , cümle kurmak, paragraf geliştirmek, örnek vermek, essay türlerini ayırt edebilmek, grafik analiz kelimeleri vb. her probleme ait çözüm var.
Bu sorulara dair fikir sahibi olmadan sınava girmeyin. Görece zorlu soruları sizin için derledim.
Bu sayfadaki soruların karşınıza aynen çıkma ihtimali oldukça yüksek. Speaking soruları defalarca kullanılır.
Sorunuzun yanıtı aşağıda yer almıyorsa doğrudan bana ulaşın!
IELTS; kolay, orta düzey ve zor sorulara aynı anda yer verir. Herkesin yanıtlayabileceği türde sorular vardır. Esas olan kaç puana ihtiyaç duyduğunuzdur. 6 bant skoru makul bir hedeftir. 6.5 bant skoru ve üstü zorlamaya başlar.
Geçerlilik süresi 2 yıl ama bu aslında esnetilmeye uygun bir kural. Başvuru yaptığınız kurum, IELTS skorunu hangi tarihte elde ettiğinizle ilgilenmeyebilir. Elinizdeki skoru teslim etmeniz yeterli olabilir.
2 yıl süresi elektronik skor gönderimi açısından üst limittir. Bu süre sonunda, British Council veya IDP skor göndermez.
Ana dili İngilizce olan ülkelerde (Amerika hariç) eğitim, oturum izni, çalışma izni ve vatandaşlık işlemleri için kullanılır.
Diğer ülkelerde ise (özellikle Avrupa ülkeleri) eğitim ve iş başvurusu adına referans olur.
Reading ve listening bölümlerinde 40 soru üzerinden en az 23 doğruya ulaşmanız gerekir. Speaking açısından, akıcı ve anlaşılır cümleler kurmanız bekleniyor. Bol bol hata yapsanız bile anlaşılıyor olmak yeterli. Writing açısından idare eder düzeyde kelime ve gramer altyapısı yeterli. Karmaşık cümlelerde yaptığınız hatalar anlamı bozmuyorsa muhtemelen 6 alırsınız.
Genel versiyonda 6 reading skoru için doğru sayısı en az 30 olmalı.
Reading ve listening bölümlerinde sırasıyla en az 27 ve 26 doğruya ulaşmalısınız. Speaking: hatalara rağmen anlaşılır olmak önemli. Telaffuz veya kelime açısından ekstra performans gerekli olacak. Writing: gramer hatalarını azaltmak, konu gelişimini sağlam tutmak fazlasıyla önemli.
Genel versiyonda 6.5 reading skoru için 32 veya 33 doğru yapmanız gerekiyor.
Reading ve lsitening doğru sayısı en az 30 olmalı. Akıcı konuşmanın yanı sıra, anlattıklarınızın rahat takip edilebiliyor olması gerekiyor. 7 writing skoru için gramer hatalarından büyük ölçüde kurtulmalı, az bilinen kelimelere yer verebilmelisiniz. Yazı organizasyonu ayrıca önemli.
Genel versiyonda 7 reading skoru için en az 34 doğru gerekiyor.
Cambridge IELTS serisi çıkmış sorulardan oluşuyor. Her yaz, 4 test içeren yeni bir kitap piyasaya sürülüyor. Kitaplar biraz pahalı, çoğu kişi PDF indirmeyi tercih ediyor.
IELTS, talebe bağlı olarak test merkezi sayısını arttırıp azaltabilmektedir. İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde sürekli sınav yapılmaktayken, Bursa ve Antalya gibi diğer şehirlerde oran biraz aşağı düşer.
Kağıt odaklı sınav, genellikle ayda en fazla 2 kez olacak şekilde çok daha nadir uygulanır. Bilgisayar odaklı IELTS ise haftada 5-6 sefere kadar çıkabilmektedir.
Dilediğiniz sıklıkta sınava katılma şansınız var. Ücretini ödediğiniz sürece hangi amaçla girdiğiniz sorgulanmıyor.
Sınav merkezleri açısından 2 farklı seçeneğiniz var. İngiltere devletine ait olan British Council veya Avustralya Göçmenlük Birosuna kontrolündeki IDP. Geçerlilik açısından denkler; dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Bir fark yok.
IELTS Akademik, yurt dışında üniversite eğitimi almak için gereklidir. İngiltere, Avustralya, Kanada gibi ülkeler genellikle 6.5 bant skoru isterken, diğer ülkelerde beklenti genellikle 5.5 ve 6.5 arasında değişmektedir. 2 versiyon arasında daha zor olandır.
IELTS General; göçmenlik, çalışma izni vb. hedefler için gereklidir. Skor beklentisi, mesleklere göre ciddi farklılıklar göstermektedir. Akademik sınava nazaran biraz daha kolaydır. Dinleme ve konuşma bölümleri her 2 versiyon için de ortaktır.
Maksimum 9 bant skoru alacak şekilde puanlanırsınız. Her bölümden aldığınız puan 4'e bölünür. 6.5 gibi yarım bant skorları da mevcuttur. Mesela; Reading ve Listening 7, Writing ve Speaking 6 ise overall skor 6.5 olur. 6.25 ve 6.75 gibi küsüratlı skorlar bir üst banta yuvarlanır ve sırasıyla 6.5 veya 7 gibi skorlara ulaşılır.
Reading ve listening skorunuz doğru sayısına bağlı olarak otomatik olarak hesaplanır. 40 soru üzerinden 30 doğru yapınca 7 alırsınız. Writing ve speaking skoru, sınav görevlileri tarafından hesaplanır. Hata payı olduğundan dolayı itiraz hakkınız vardır.
Bilgisayarlı IELTS üstün yönler: Writing kelime sayısı otomatik olarak görüntülenebiliyor. Aralara cümle ekleme fırsatı var. Reading metinleri ve soruları yan yana; sürekli sayfa çevirmek zorunda kalmıyorsunuz. Reading ve listening cevapları otomatik işleniyor.
Kağıt odaklı IELTS üstün yönler: Dinleme sonunda cevap kontrolü için 10 dakika (bilgisayarda sadece 2) ekstra süre veriliyor. Altını çize çize okumaya alışanlar için tek seçenek.
Eğitim adına ve ücretsiz olması koşuluyla tüm kaynaklarımı dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
© Ergin Hoca Ltd.